Automotive Industries
Kesici Takımı Ömür İzleme
Seri bir şekilde çalışan bu dişlerin kesme ağızlarında sürtünme, ısınma gibi nedenlerden dolayı zamanla körelme meydana gelecektir ve bu normaldir. Her broşun belirli periyotlarda bilenmesi gerekir. Bu periyot çekilen malzemenin cinsi, malzeme sertliği, kullanılan kesme yağı, aparat ve fikstürler ve broş çekme tezgahının rijitliği gibi nedenlere bağlıdır. Ve bu periyotlar çekilebilecek parça sayısı üzerinden belirlenir. Bu periyotlara uyulmadığı taktirde broş tığınız zorlanır ve kırılabilir.
Bileme operasyonu, broş bileme tezgahlarında dişlerin kesme yapan yüzeylerine maksimum verim almak amacıyla müdahale edilerek yapılır.
Zamanla deformasyona uğrayan diş ağızları, broşun ilk günkü formuna ulaşacak şekilde yeniden şekillendirilir. Bu esnada broşlanan parçalar üzerinde zamanla oluşan herhangi bir problem varsa bu da göz önüne alınır ve buna göre bir bileme programı uygulanır.
Bu Tarz Problemlerin Oluşmaması İçin Bileme Periyotlarına Çok Dikkat Edilmelidir.
Eğer broşunuzun bileme periyodunu bilmiyorsanız, hemen bizi arayıp bilgi alabilirsiniz. Bu doğrultuda broşlara uygulanacak QR kod ve yazılımlarımız ile bileme zamanı yönetme imkanı sağlanır. Böylece olası hataların da önüne geçilmiş olunur.
Kalıp Takip Yazılımları
Raf Adresleme Programı
Sevkiyat Hazırlık ve Poke Yoke Sistemleri
Poka Yoke Nedir? Ne Yapabiliriz?
Eğer hata yapma olasılığımız daima varsa; hataların kusurlu ürünlere dönüşmesi % 100 engelenemeyecek ise; müşterilerimize daima kusursuz ürünleri göndermeyi nasıl garanti edeceğiz?
İlk olarak hatanın hiç oluşmamasını sağlamalıyız. Eğer kusur, bir türlü ortaya çıkmışsa bunun iş akışı yönünde ilerlemesine mani olmalıyız.
Acaba, örnekleme metodu kusurlu malı müşteriye kaçırmamızı, gerçekten önler mi?
% 100 muayene kusurlu malı müşteriye kaçırmamızı kesinlikle önler. Fakat yüksek maliyetini ve ayırılan kusurlu ürünleri ne yapacağımızı göz ardı edemeyiz. Ürünümüz hakkında kullanıcı (müşteri) en geçerli kontrolü yapacaktır. Fakat, artık çok geçtir.
Hata Türleri
- Unutkanlık
- Yanlış anlama
- Yanlış tanımlama
- Amatörlük
- Bilerek yapılanlar
- Yavaşlık
- Standart dışı
- Sürprizler
- Kasıtlı
Ne tür hatalarla karşı karşıyayız?
Eksik Parça: Bir vida, somun, pul, conta vb. unutulması
İşlem Atlama : Yağ almadan geçmeyen bir parçanın fosfatlamaya konması
Yanlış Parça : Üretimdeki modele ait olmayan bir kolun monte edilmesi
Yanlış İşlem : Parçanın ters takılması